Groeps fysiotherapie: RugFit en ChronischFit

Als bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is…

Heeft u last van uw rug? Of last van een chronische aandoening als Hart & Vaat ziekten, COPD, Arthrose of Obesitas? Dan is trainen in kleine groepjes lotgenoten onder begeleiding van een fysiotherapeut misschien wat voor u.

U werkt gericht aan uw gezondheid, waarbij rekening wordt gehouden met uw klachten. De fysiotherapeut begeleidt de groep en bepaalt welke oefeningen voor u geschikt zijn en welke oefeningen u beter op een andere manier kunt uitvoeren. Uw conditie, coördinatie en kracht verbetert, waardoor u letterlijk fitter en sterker in het leven staat en de dingen kunt doen die voor u belangrijk zijn. Ook ter voorbereiding van een operatie, of nadat u de revalidatie bij uw fysiotherapeut heeft afgerond, maar nog niet helemaal individueel wilt gaan sporten, is dit een uitstekend alternatief om aan uw verdere herstel te werken.

Voor wie?

Patiënten met:

Rugklachten

Heeft u last van rugklachten? Dan is Rug Fit wellicht de geschikte training voor u om actief aan deze klachten te werken. Tijdens deze training wordt aandacht besteed aan doelgerichte rugtraining met het accent op de diepe rugstabiliteit. U leert hoe u met deze klachten in het dagelijkse leven om moet gaan en hoe u rugklachten kunt voorkomen. Uit ervaring blijkt, dat onze Rug Fit deelnemers na 2-3 maanden minder klachten ervaren bv. met lang staan of lang zitten.

Oncologie

De diagnose ‘kanker’ is altijd onverwacht en verandert het leven fors. Veel patiënten hebben moeite de stroom van informatie te ordenen en belangrijke dingen te filteren.
Sports & Science biedt een training aan voor mensen met oncologische achtergrond. Individueel en in groepsverband wordt hier gestreden tegen de bijwerkingen en symptomen voor-, tijdens- en na de behandeling van kanker.
Vanuit onderzoek blijkt dat fysieke training altijd veilig is. De training zal gericht zijn op fysieke fitheid, zodat gedurende het gehele traject de klachten zoals vermoeidheid in het dagelijks leven zullen verminderen.

Diabetes

Diabetes is één van de meest voorkomende ziekten ter wereld, vooral in de westerse wereld kom het veel voor. Om deze ziekte onder controle te krijgen is bewegen alleen niet genoeg. Daarom bieden we een training aan gecombineerd met leefstijladvies op maat. Gedurende een uur zal er intensief getraind worden op uw eigen niveau. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegen met diabetes een gunstige invloed heeft op het verloop van de ziekte.

COPD

Chronische longziekten zoals COPD beperken het leven voornamelijk door benauwdheid, kortademigheid, vermoeidheid en conditieafname. Schade aan de longen, die bij COPD optreedt, is niet te herstellen. Ondanks deze schade kunt u, door een doelgerichte training, toename van kracht en uithoudingsvermogen bereiken. Hierdoor zult u zich fitter voelen en minder vermoeid zijn met bijvoorbeeld wandelen, trap lopen, fietsen of boodschappen doen. Uw kwaliteit van het leven zal weer stijgen!

Arthrose
Obesitas
Hart & Vaatziekten, pre – én postoperatief

Er zijn groepen op verschillende tijden. Vraag uw fysiotherapeut of de receptiemedewerkers naar de mogelijkheden.

 

SPORTS & SCIENCE


Hoeflingweg 20
7241 CH Lochem
T: 0573-253164
E: info@sports-science.nl

OPENINGSTIJDEN


Maandag t/m donderdag
8.00 – 22.00 uur
Vrijdag
8.00 – 21.00 uur
Zaterdag 8.00 – 12.00 uur Zondag 10.00 – 13.00 uur
Sports & Science
Hoeflingweg 20
7241 CH Lochem
T: 0573-253164
E: info@sports-science.nl

OPENINGSTIJDEN


Maandag t/m donderdag
8.00 – 22.00 uur
Vrijdag
8.00 – 21.00 uur
Zaterdag
8.00 – 12.00 uur
Zondag
10.00 – 13.00 uur

VOLG ONS

sports-science-facebook_button  FACEBOOK